Tietoa meistä

Vihreä Keidas ry on yksi Suomen vanhimmista huumaavien aineiden väärinkäytön ehkäisemiseen pyrkivistä järjestöistä. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Helsingin Töölössä osoitteessa Sibeliuksenkatu 6.

Pyrimme tukemaan erityisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä päihteettömään, terveeseen ja tasapainoiseen elämään vertaistuen sekä  lähimmäisenrakkauden kautta. Tarjoamme palveluohjausta- ja neuvontaan Keitaan aukioloaikoina ja sovitusti.

Vihreä Keidas ry on perustettu 1966 ja siten yksi Suomen vanhimmista huumaavien aineiden väärinkäytön ehkäisemiseen pyrkivistä järjestöistä. Yhdistyksen toimitilat sijaitsevat Helsingissä Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Yhdistyksen ydintehtävä (missio): Erityisesti vaikeuksissa olevien asiakkaiden tukeminen päihteettömään ja terveeseen elämään ja yhteyteen. Yhteinen tahtotila (visio) Vihreä Keidas ry on vapaaehtoistyöhön nojautuva ja yhteiskristilliseltä pohjalta, matalan kynnyksen periaatteella päihdetyötä Helsingissä tekevä järjestö. Se kannustaa lähimmäisiä rakkauden tekoihin ja auttaa erityisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä päihteettömään ja terveeseen elämään sekä heidän tavoitteidensa toteuttamiseen. Vihreä Keidas ry tunnetaan päihderiippuvuuksista vapaan elämäntavan rohkeana edistäjänä. Kohderyhmänä ovat erityisesti avun tarpeessa olevat ihmiset sekä heidän läheisensä eli henkilöt, jotka ovat ilman inhimillistä tukea vaarassa jäädä vaille koulutusta, työtä tai yhteiskunnan tarjoamia palveluja. Tavoite: Kävijöidemme henkinen, hengellinen ja sosiaalinen kuntoutuminen sekä elämänhallinnan paraneminen. Tärkeimmät arvot perustuvat kristilliseen ihmiskäsitykseen: lähimmäisen rakkaus ja toisen ihmisen kunnioittaminen jokainen ihminen on arvokas Jumalan luomana yhteiskristillisyys inhimillisyys